Mutsjes voor chemo

Mutsjes voor chemo

Als je ziek wordt en je haar verliest, voel je je kwetsbaar en onzeker. Gelukkig bestaan er mooie pruiken die jou beschermen. Maar veel kankerpatiënten hebben hun pruik niet graag de hele dag op, en kiezen ervoor om hun hoofd dan te beschermen met een mutsje of een sjaal. 


Hoofddoekjes voor chemopatient.

In gewone kledingwinkels vind je natuurlijk ook leuke hoofddoekjes. Let dan wel goed op het materiaal, de naden en de stiksels. Dat is niet nodig bij specifieke chemomutjes. Want die hebben het voordeel dat ze erg zacht zijn en dat het materiaal elastisch en ademend is. Vaak zijn ze ook wat langer in de hals. Het assortiment chemomutsjes is enorm gegroeid de laatste jaren. Er zijn mutsjes, sjaals en petjes voor iedere stijl en gelegenheid.


Chemomutsjes bij het Haarinstituut

Wij streven ernaar dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij het Haarinstituut. Als je een afspraak maakt, dan maken we graag tijd voor jou vrij. Je krijgt een eigen cabine waar je rustig chemomutsjes, sjaals en petjes kunt passen. We beschikken over een groot assortiment, onder meer van Rosette la Vedette , Elite Coiff en Christine.

https://www.christineheadwear.com/ 

https://www.nj-creation.com/en/40-turbans-hats


Nieuwe collectie Christine tulbanden ( video)

Onze chemo mutsjes combineren 100 % draagcomfort met een mooie, vrouwelijke look. Aan de binnekant zijn onze tulbandjes afgewerkt zonder schurende stiksels of elastieken. Langsbuiten met stijlvolle fronsjes voor een mooi, natuurlijk volume.


      

        

  • De collectie van Christine bestaat uit een scala van sjaals,petten en turbands.die ieder voor-en najaar wordt aangevuld met de nieuwste modellen .stoffen en kleuren. En omdat we weten hoe belangrijk het is voor je huid om te ademen .vind je in onze collectie alleen de zachtste zijde.fijnste katoen en de meest delicate wol. Alle ontwerpen zijn gevoerd om ervoor te zorgen dat er niets irriteert op je gevoelige huid en om het gevoel van welzijn te benadrukken
  •  Wil je meer weten of een folder aanvragen? Contacteer ons 011 241703 of info@haarinstituut.com
  •  Maak even een afspraak om te komen kijken en passen.
  •   Bel 011 241703 voor de juiste privacy en tijd .

mutsjes voor kanker


 Hoe onderhoud ik mijn mutsje??

Hoe was of droog ik mijn sjaal of mutsje?

1/ Wasen op 30°C.
Was je sjaal of mutsje op max. 30° C en kies op je wasmachine voor een wolprogramma met zachte zwiercyclus. Bij te hevig zwieren zou het anders kunnen krimpen. Moet je op steriele kamer? Je mutsje of sjaaltje is bestand tegen een wasbeurt op 60°C, maar het kan er wel sneller door verslijten. 

2/ Geen wolwasmiddel of wasverzachter.
Een gewoon wasmiddel is de beste keuze. Gebruik zeker geen speciaal wolwasmiddel, dat doet de stof pluizen en sneller verslijten. Als je hoofdhuid gevoelig is voor jeuk of irritatie, doe je er best ook geen wasverzachter bij.

3/ Gebruik eventueel een waszakje.
Stop je sjaal of mutsje bij voorkeur in een waszakje. Je hebt er vast eentje in huis om lingerie in te wassen. Zeker als je koos voor een model met lange linten is dit een gouden tip. Zo raken die niet verstrengeld en uitgerekt tussen de rest van je was.

5/ En wat met de droogtrommel?
In de droogtrommel riskeert je sjaaltje of mutsje te krimpen. Handig als je een klein hoofd hebt en je jouw exemplaar wat strakker wilt hebben zitten. Maar als het niet nodig is, droog je je nieuwe aankoop best gewoon aan de lucht. Liever geen afdruk van de wasknijper of kans op uitrekking? Hang het dan niet op maar leg het plat te drogen.

6/ Strijken mag (maar moet niet).
Onze mutsjes en sjaaltjes moeten niet per sé gestreken worden. Je hebt vast al genoeg andere dingen aan je hoofd. Heb je jouw hoofdbedekking toch graag netjes gestreken? Doe dat dan op lage temperatuur.

Mutsjes voor chemo
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x